Praktisk information​

Når du vælger mig som din kørelærer skal vi sammen have lært dig at være en fremragende bilist. Du kommer ikke til at stå alene i det her projekt. Jeg vil hele tiden være ved din side og er ikke længere væk end en opringning eller en sms.

Når du har taget beslutningen om at begynde at tage kørekort, skal du hurtigst muligt bestille en tid hos lægen til en lægeerklæring (nogle læger har lang ventetid, så jo før du bestiller en tid, jo før kan vi to komme i gang).

Når du kommer til den anden teoriaften, skal du medbringe: lægeerklæring, pasfoto, førstehjælpsbevis og hvis du er under 18 år en underskrevet samtykkeerklæring (såfremt dine forældre har fælles forældremyndighed, skal de begge skrive under). Tryk her for erklæring

Førstehjælpsbeviset må max. være et år gammelt og skal indeholde kørselsrelateret førstehjælp. Der er flere, der udbyder dette kursus, jeg gør det desværre ikke selv. 

Når jeg har modtaget din lægeerklæring, pasfoto, samtykkeerklæring, førstehjælpsbevis, vil jeg sammen med en ansøgning om kørekort fra dig, aflevere papirerne på Borgerservice, som skal godkende dem, inden jeg kan bestille en teoriprøve til dig.​

Jeg vil samtidig hermed sende dig et link via e-boks, som du skal bruge til at betale prøvegebyret til politiet. Jeg kan først bestille en teoriprøve til dig, når du har betalt. Så igen – jo før jo bedre.

Undervisningen til kørekort er bygget op omkring teori og praktisk kørsel. Du skal skiftevis have teori og dernæst kørsel. Meningen er, at det du lærer til teori, skal vi ud at øve praktisk i bilen efterfølgende.

Et forløb i henhold til den lovpligtige undervisning, består af 29 teorilektioner og 16 kørelektioner. Det er de færreste, der kan nøjes med 16 kørelektioner.

En lektion varer 45 min. og de fleste har brug for flere kørelektioner end de 16 lovpligtige lektioner, men det taler vi om, når vi har en fornemmelse af, hvordan dit forløb kommer til at se ud.​

Du vil i starten af dit forløb få udleveret en lektionsplan, hvor du kan følge med i, hvor langt vi er nået og hvad du skal lære næste gang vi mødes. Lektionsplanen er også et dokument, hvor vi begge skriver under på, at du har modtaget den pågældende undervisning. 

Det er MEGET vigtigt, at du har lektionsplanen med HVER gang, du er til teori eller ude at køre, da vi begge skal skrive under efter endt undervisning. Hvis vi bliver stoppet af politiet, skal vi kunne forelægge en underskrevet lektionsplan over dit forløb.

Hvis du ikke har den med, kan vi desværre ikke køre, da vi vil få en bøde, hvis vi bliver stoppet af politiet.

​I pausen på manøvrebanen vil vi planlægge, hvornår du skal ud af køre første gang, så husk din kalender. Til orientering kan jeg oplyse, at din første tur ikke vil være inde midt i Holbæk by, men ude, hvor der ikke er for meget trafik.

Kørsel

Planlægningen af din kørsel kan enten ske fra gang til gang, eller vi kan planlægge et længere forløb, hvis det er det, du ønsker. Under alle omstændigheder anbefaler jeg, at vi booker dobbeltlektioner de første 6 gange. Kørslen vil primært foregå i Holbæk.

Kørslen vil normalt foregå mellem kl. 8.00 og 16.00. Kørsel efter kl. 16.00 kan i begrænset omfang lade sig gøre mod tillæg (dette gælder dog ikke mørkekørsel).

Hvis du er forhindret i en planlagt kørsel, skal du meddele mig det senest kl. 16.00 dagen inden. Såfremt du ikke aflyser i tide, vil du blive afregnet for den planlagte kørsel.

Teori

Teori foregår hver tirsdag kl. 17.15 på Nygade 12A, 4300 Holbæk og hver torsdag kl. 17.15 i Hallen i Vig, Ravnsbjergvej 25, 4560 Vig.

Undervisningen vil være en blanding mellem tavleundervisning, dialog og teoriprøver. Du vil fra starten af modtaget et login, så du kan læse og øve teori og teoriprøver derhjemme.

Teoriprøven

Når vi sammen vurderer, at du er klar til en teoriprøve, vil jeg bestille en på dine vegne.

Teoriprøven foregår hos Færdselsstyrelsen Spånnebæk 30, 4300 Holbæk.

Du skal møde i god tid til prøven. Hvis du kommer for sent, bliver du ikke lukket ind og du skal derved betale et nyt prøvegebyr og venter på en ny prøve.

Den motorsagkyndige vil til at starte med forklare, hvordan det hele kommer til at foregå. I starter ud med to prøve-billeder, som ikke tæller med i den rigtige teoriprøve.

Til Teoriprøven vil der være 25 billeder med op til 4 ja-/nej-spørgsmål til hvert billede. Du må max. have 5 billeder forkert for at bestå. Hvis du har flere forkerte svar til ét billede, tæller det kun som én fejl. Spørgsmålene bliver læst op og du har ikke mulighed for selv at læse dem. Så når du øver derhjemme, så lad være med selv at læse spørgsmålene, men væn dig til at lytte i stedet.

Når teoriprøven er færdig, går I udenfor og venter på resultatet. Der går normalt mellem 10-15 min.

Når du består din teoriprøve, går dit prøvegebyr videre til køreprøven og du skal derfor ikke betale et nyt gebyr.

Til teoriprøven skal du huske din ansøgning, lektionsplan og pas eller kørekort (evt. knallertkørekort).

Køreprøven

Når du har bestået teoriprøven, bestiller jeg en køreprøve til dig og så planlægger vi sammen det sidste forløb op til køreprøven. Køreprøven vil foregå i Holbæk.

Inden køreprøven kører vi en time (60 min.), hvor du får lov til at lave de forskellige manøvrer, som du skal kunne til køreprøven og så du lige vænner dig til at køre.

Til selve køreprøven skal du køre alene med en motorsagkyndig, som sidder på ”min” plads i bilen og som fortæller, hvilken vej I skal. Inden I kører en tur, vil den motorsagkyndige stille 3-5 spørgsmål omkring bilen, som vi inden da har gennemgået og som du også kan læse her på siden.

​Til køreprøven skal du huske din ansøgning, lektionsplan og pas eller kørekort (evt. knallertkørekort).

Hej Tina, vil bare lige skrive og sige tusind tak for et godt forløb. Jeg er så glad for at jeg besluttede at skifte over til dig. Jeg er blevet rigtig komfortabel med at køre når jeg har haft køretimer med dig så jeg synes sagtens du kan klappe dig selv på skulderen over det.

- Christine

Kære Tina, tusind tak for din måde at være empatisk og nærværende på. Du gav mig troen på, at jeg nok skulle klare det. Det vil jeg gerne sige dig tak for.

- Mette

Har du spørgsmål eller
​ønsker du at høre nærmere?

Find kontaktoplysninger herunder.

Lyngs køreskole v/Tina Lyngs 

Labæk 10c, 4300 Holbæk

Holbæk

CVR: 40919678

Kontaktoplysninger

Telefon: 28 59 73 13

E-mail: tina@lyngskoereskole.dk

Telefontider

Mandag - fredag: 08.00 - 16.00

Lørdag og søndag: lukket